Bunyols de carxofa

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dotze carxofes, de mida gran
  • Tres alls, ratllats
  • Farina
  • Un rovell d'ou
  • Julivert, molt picolat
  • Un sobre de llevat en pols
  • Oli d'oliva
  • Paper de cuina
  • Sal
  • Aigua
  • Llet sencera
  • Un ram de julivert

6 racions

Utensilis

Una paella fonda per fregir, o una fregidora.
Una aranya de filderro.

Elaboració

Primer de tot, netegem les carxofes, les tallem en trossos regulars, i tot seguit les posem a bullir, amb aigua, sal i i un ram de julivert.
Quan són cuites, les escorrem, i les reservem.
A part, en un estri, posem la farina necessària per fer la pasta, hi afegim un polsim de sal, un rovell d'ou, els alls ratllats, el llevat, el julivert, la llet, i els trossos de carxofa bullida. Ho deixem reposar com a mínim una hora, tapat amb un drap blanc.
Passada l'hora, posem oli d'oliva en una paella fonda, i quan l'oli és calent, anem agafant cullerades de pasta i carxofes, i les anem fregint, fins que els bunyols, siguin ben rossos, i els anem posant damunt d'un paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
Seguidament, ja els podrem treure a taula en una safata ben bonica, aprofitant que són be calents.

1h 30min

Notes

Quan no és temps de carxofes, ho podem fer amb carxofes congelades.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4731 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: