Bunyols de carxofa
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Bunyols
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dotze carxofes, de mida gran
- Tres alls, ratllats
- Farina
- Un rovell d'ou
- Julivert, molt picolat
- Un sobre de llevat en pols
- Oli d'oliva
- Paper de cuina
- Sal
- Aigua
- Llet sencera
- Un ram de julivert
6 racions
Utensilis
Una paella fonda per fregir, o una fregidora.
Una aranya de filderro.
Elaboració
Primer de tot, netegem les carxofes, les tallem en trossos regulars, i tot seguit les posem a bullir, amb aigua, sal i i un ram de julivert.
Quan són cuites, les escorrem, i les reservem.
A part, en un estri, posem la farina necessària per fer la pasta, hi afegim un polsim de sal, un rovell d'ou, els alls ratllats, el llevat, el julivert, la llet, i els trossos de carxofa bullida. Ho deixem reposar com a mínim una hora, tapat amb un drap blanc.
Passada l'hora, posem oli d'oliva en una paella fonda, i quan l'oli és calent, anem agafant cullerades de pasta i carxofes, i les anem fregint, fins que els bunyols, siguin ben rossos, i els anem posant damunt d'un paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
Seguidament, ja els podrem treure a taula en una safata ben bonica, aprofitant que són be calents.
1h 30min
Notes
Quan no és temps de carxofes, ho podem fer amb carxofes congelades.
Etiquetes: La cuina dels bunyols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4731 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.